Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto biszkoptowe z kolorową galaretką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
galaretki owocowe kolorowe 3 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 7 łyżeczek
mleko 3 szkl
cukier 7 łyżek
cukier waniliowy 2 łyżeczki
sok z cytryny do smaku
mąka 4 łyżki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto biszkoptowe z kolorową galaretką

Do miski wlać 4 białka i ubić razem z 4 łyżkami cukru na sztywną pianę. Ciągle ubijając dodawać stopniowo po 1 żółtku. Pod koniec wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na przygotowaną blaszkę, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 15 minut. Galaretki każdy kolor oddzielnie rozpuścić w połowie podanej w opisie na opakowaniu wody, wylać na talerze ostudzić, pokroić w kostkę. Żelatynę wymieszać z 1/2 szkl zimnego mleka. Gdy napęcznieje podgrzać, rozpuścić. Zimne mleko ubić z 3 łyżkami cukru i cukrem waniliowym, wlać żelatynę, dodać pokrojone galaretki, przyprawić do smaku, wymieszać. Od razu wyłożyć na biszkopt, wyrównać, ostudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 28.08.2013 13:37
bardzo lubię takie ciasta
Katarzyna59 12.08.2013 09:53
coś wspaniałego, lubię takie
IlonaAlbertos 26.08.2012 23:19
Wspaniałe ciasto.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak