Pulpety z płuc cielęcych

Pulpety z płuc cielęcych

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płuco cielęce

    1
  • cebula

    2
  • masło

    10
  • śmietana

    220 ml
  • jaja

    3
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cielęce płuco ugotować, drobno posiekać i podsmażyć w maśle, zmieszać z pieczoną cebulką, bułką tartą, 2-3 jajami i odrobiną śmietany. Posolić, doprawić do smaku i robić z niej pulpeciki i gotować na bulionie.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bercik1

10.10.2011 23:52
takich jeszcze nie jadłem.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat