Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z płuc cielęcych

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płuco cielęce 1
cebula 2
masło 10
śmietana 220 ml
jaja 3

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z płuc cielęcych

Cielęce płuco ugotować, drobno posiekać i podsmażyć w maśle, zmieszać z pieczoną cebulką, bułką tartą, 2-3 jajami i odrobiną śmietany. Posolić, doprawić do smaku i robić z niej pulpeciki i gotować na bulionie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bercik1 10.10.2011 23:52
takich jeszcze nie jadłem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak