Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem budyniowy do ciast

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń śmietankowy 1 opakowanie
mleko 1/2 litra
cukier
miękkie masło 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Krem budyniowy do ciast

Odlać pół szklanki zimnego mleka, wsypać budyń, dokładnie wymieszać. Pozostałe mleko wlać do garnka, zagotować. Wlać rozmieszany budyń, ugotować, ostudzić. Do schłodzonego budyniu włożyć miękkie masło, zmiksować lub dokładnie utrzeć. Przełożyć ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak