Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek z jeżynami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3
mąka 2 łyżki
masło 1 łyżka
szczypta soli
jeżyny 1 szklanka
cukier
bita śmietana
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Placek z jeżynami

Jajka ubić ze szczyptą soli. Wsypać mąkę i odrobinę soli. Rozgrzać na patelni masło, usmażyć placek z obu stron, zdjąć. Jeżyny opłukać, dokładnie osączy, zasypać cukrem, podgrzać. Kiedy puszczą sok, zdjąć z ognia, przestudzić. Nałożyć na placek, złożyć. Ozdobić rozetkami ubitej śmietany, wierzch oprószyć cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak