Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto francuskie z mieszanymi owocami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
owoce 30 dag
jajko
kandyzowane owoce
pistacje
płatki migdałowe
dowolny krem

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto francuskie z mieszanymi owocami

Ciasto wyjąć z zamrażarki, pozostawić na noc w lodówce lub rozmrażać w temp. pokojowej 1-2 h. Uformować dość wąski, długi prostokąt, ułożyć na blasze. Uciąć paski i położyć je na brzegach długich boków. Ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 210 stopni C. Piec 30 minut, aż się zrumieni. Ostudzone ciasto posmarować kremem, obłożyć owocami, orzeszkami i migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak