Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paleta z tartami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 30 dag
masło 15 dag
jajko 1
cukier 5 dag
kwaśna śmietana 2 łyżki
sól
galaretki owocowe

Przepis i sposób przygotowania na: Paleta z tartami

Z mąki, masła, cukru, jajka, śmietany i szczypty soli zagnieść ciasto, rozwałkować je. Na wałku przenieść do formy, docisnąć palcami, nakłuć widelcem, aby podczas pieczenia ciasto nie wybrzuszyło się. Podpiec na złoty kolor w temp. 200 stopni C. Wyjąć, wystudzić. Galaretkę rozpuścić z połowie przewidzianej w przepisie wody. Kiedy stężeje, wyłożyć ns ciasto, obłożyć owocami i polać cienką warstwą galaretki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak