Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z białą czekoladą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 10 dag
cukier 10 dag
jajko 4
wiórki kokosowe 5 dag
poncz
polewa z białej czekolady
migdały w płatkach

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z białą czekoladą

Żółtka utrzeć z cukrem, połączyć z mąką, wiórkami i pianą z białek. Ciasto przełożyć do natłuszczonej i oprószonej bułką tartą formy piec 25 minut w temp. 180 stopni C. Przestudzić, wyjąć z formy. Środek nasączyć ponczem, odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Torebkę z polewą rozgrzać w gorącej wodzie, odciąć rożek, posmarować polewą ciasto. Boki okleić płatkami migdałów, na wierzch wyłożyć truskawki w galaretce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 27.12.2011 12:24
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak