Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto drożdżowe z malinowym nadzieniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jajko 2
cukier 1 szklanka
jogurt 1 szklanka
masło 6 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
maliny świeże

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto drożdżowe z malinowym nadzieniem

Masło utrzeć z cukrem i żółtkami, połączyć z jogurtem i mąką wymieszaną z proszkiem. Pod koniec domieszać pianę z białek. Ciasto przełożyć do natłuszczonej formy, piec ok.
35 minut w temp. 190 stopni C. Przestudzić i przekroić na 2 blaty. Do kremu dodać połowę malin, przełożyć ciasto, wierzch posmarować kremem lub posypać cukrem, udekorować malinami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak