Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem i oliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miks sałat 1 opakowanie
tuńczyk 1 puszka
kukurydza 1 puszka
oliwki czarne 10 sztuk
pomidorki cherry 15 sztuk
awokado 1
sok z cytryny 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem i oliwkami

Na dużym półmisku rozłożyć sałatę. Oliwki pokroić w plasterki, pomidorki na połówki. Awokado obrać i skropić sokiem z cytryny. Na sałacie rozłożyć pomidorki, plastry awokado i oliwki. Posypać kukurydzą i kawałkami odsączonego tuńczyka z puszki. Doprawić solą i pieprzem, skropić oliwą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak