Zupa zaciągana maślana.

Zupa zaciągana maślana.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    6-7
  • cebula biała

    3
  • mąka

  • pietruszka gotowana

    1
  • por

    1
  • masło5

    10 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Nastawić bulion z włoszczyzny z dodatkiem kilku borowików suszonych. Pokroić kilka marchewek, trochę cebuli, podsmażyć na maśle do miękkości, dodać sporą łyżkę mąki i na koniec rozprowadzić to ugotowanym smakiem. Przełożyć do garnka i zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat