Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa zaciągana maślana.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 6-7
cebula biała 3
mąka
pietruszka gotowana 1
por 1
masło5 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa zaciągana maślana.

Nastawić bulion z włoszczyzny z dodatkiem kilku borowików suszonych. Pokroić kilka marchewek, trochę cebuli, podsmażyć na maśle do miękkości, dodać sporą łyżkę mąki i na koniec rozprowadzić to ugotowanym smakiem. Przełożyć do garnka i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak