Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa z rzeżuchą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

świeży szczaw 50 dag
pietruszka 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziemniaki 4 sztuki
oliwa 2 łyżki
wywar drobiowy 1,5 l
marchewka 1 sztuka
sól 1 szczypta do smaku
pieprz 1 szczypta do smaku
rzeżucha 1 natka
jogurt naturalny 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa z rzeżuchą

Pietruszkę i marchewkę umyć i zetrzeć na tarce. Ziemniaczki obrać, umyć i pokroić w kosteczkę. Do garnka wlać wywar drobiowy i zagotować. Wrzucić ziemniaczki, marchewkę, liść laurowy i pietruszkę. Podgotować tak aby ziemniaczki zmiękły. Liście szczawiu dokładnie przebrać, opłukać, osączyć oddzielić ogonki i pokroić drobniutko. Przesmażyć na oliwie, po czym dodać do wywaru, gotować jeszcze ok 5 min. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z odrobiną rzeżuchy i łyżeczką jogurtu naturalnego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 05.06.2012 18:58
zielono mi haha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak