Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta z karpia

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
ziele angielskie 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
sól do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyzka
karp 20 kawałki

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta z karpia

Tę galaretę zrobiłam z kawałków karpia, na których gotowałam zupę rybną. Do wody wkładamy obraną i pokrojona włoszczyznę oraz przyprawy, gotujemy ok 20 min. Dodajemy kawałki karpia, gotujemy ok 15 min na wolnym ogniu. Wyjmujemy, obieramy. Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie, potem dodajemy ok 1, 5 szklanki wywaru z ryb. Mięso z karpia obieramy, zalewamy wywarem z żelatyną i zastudzamy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 02.01.2013 08:54
takiej nie robiłam ale warto spróbować
ben-ka 02.01.2013 08:48
lubię karpia w galarecie:)
sara1 06.05.2012 19:07
uwielbiam karpia pod każdą postacią
pacpaw 03.05.2012 17:54
z rybami jakoś galarety w moim domu się nie przyjęły

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak