Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab ze śliwką

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 800 g
suszone śliwki kalifornijskie 100 g
olej
czosnek 3 ząbki
cebula 1 szt
majeranek
Papryka słodka mielona Prymat
tymianek
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Schab ze śliwką

Scham umyć, osuszyć. Długim nożem zrobić otwór przez środek. Nadziać śliwkami. Czosnek i cebule pokroić, połączyć z olejem i przyprawami. Powstałą marynatą natrzeć mięso. Odtsawić do lodówki na godzinę. Piec w rękawie w temp. 200 st min godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 19.01.2013 18:27
mój ulubiony sposób przygotowania
reniatka 08.06.2012 10:21
rewelacja
jeta72 20.03.2012 14:50
pyszne mięsko
olkaaa 20.03.2012 08:53
uwielbiam
Ewelina38 14.03.2012 18:26
świetnie Ci wyszedł, uwielbiam taki schabik :)
Beatris 03.02.2012 14:36
Apetycznie wygląda. Bardzo lubię mięsa z dodatkiem owoców.
Ewa95 27.12.2011 11:44
pyszności!
mikrusiak 26.12.2011 12:08
wygląda fantastycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak