Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczonki z ogórkiem kiszonym i parówką

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drożdże 3 dag
jajko 1 sztuka
żółtko jajek 2 sztuka
mleko 30 ml
mąka ok. 30 dag
cukier 1 łyżka
margaryna 5 dag
DODATKOWO:
Przyprawa do pizzy i dań kuchni włoskiej Prymat
ogórek kiszony kilka sztuk
parówki 2-3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczonki z ogórkiem kiszonym i parówką

CIASTO: Drożdże rozrobić w niewielkiej ilości mleka. Wlać do miski. Dodać 1 całe jajko i 2 żółtka, cukier i resztę mleka. Wymieszać z mąką (ile jej zabierze). Na koniec dodać roztopioną margarynę. Wszystko przykryć ściereczką i dać do ciepłego miejsca. Potem rozwałkować ciasto, wykrawać niewielkie kółeczka. Na każde dać troszkę ogórka i kilka krążków parówki, posypać przyprawą do pizzy. Piec ok. 30 minut w 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 04.08.2012 21:54
ale fajnie wyglądają, zjadłabym
Jodaj 14.06.2012 08:13
pychotka:)
iknkirke 07.06.2012 16:32
pycha
Juleczka20 12.02.2012 12:33
pyszne
Kuchareczka2 04.02.2012 09:32
super
pioge7 12.01.2012 16:56
ekstra
aleksa123 09.01.2012 11:43
super
owocówka 28.12.2011 11:58
mini pizza :D
Monika111 26.12.2011 12:11
mniam! :)
mikrusiak 26.12.2011 12:07
fajne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak