Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Norweski deser jabłkowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 6
cukier 6 łyżek
margaryna 2 łyżki
cynamon laska
cukeer waniliowy 1 opakowaniw
cukier puder 3-5 łyżek
śmietana 30% 375 ml
herbatniki 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Norweski deser jabłkowy

Jabłka obieramy, kroimy w kosteczkę, smażymy na łyżce margaryny z dodatkiem cynamonu, cukru zwykłego, cukru waniliowego do uzyskania konsystencji musu (najlepiej aby część kawałków jabłek została w całości)

Herbatniki drobno kruszymy , prażymy na patelni z dodatkiem łyżki Kasi, odstawiamy do wystudzenia.

Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno.

Do pucharków nakładamy kolejno wystudzone jabłka, herbatniki i bita śmietana - wszystko dwa razy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 23.08.2012 14:12
cos smacznego
Monika111 26.12.2011 11:22
pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak