Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledziowe Babeczki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

matiasy 3 sztuka
jajko 2 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Śledziowe Babeczki

3 filety matjas w oleju
3 płaty papryki konserwowej
2 jajka
2 łyżki oliwy
1 mała cebula czerwona
10 gałązek szczypiorku
pieprz czarny (wg.uznania)
Filety moczymy w zimnej wodzie i osuszamy. Jajka myjemy ,gotujemy na twardo-studzimy i obieramy.Nastepnie płuczemy je pod bieżącą wodą.Cebule obieramy a szczypiorek płuczemy.Wszystkie składniki kroimy w drobną kostke a szczypior siekamy.
Przekładamy do miski dodajemy pieprz,oliwę i mieszamy.Wkładamy do lodówki na minimum 1 godzinę żeby składniki sie przegryzły i gotowe.

Do zrobienia babeczek użyła małych filiżanek o wymiarach 6cm x 6cm,ale równiez mozna podać w miseczce dekorując wg.własnego gustu...

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 29.04.2017 07:53
bardzo pyszne na jakąś uroczystość idealne
gusia1000 06.11.2012 18:25
Pycha.
malaczarna23 31.08.2012 16:48
wyglądają bardzo smacznie
leonkot 23.03.2012 17:31
pysznie wyglądają
Smakosz6 09.01.2012 09:44
mniam
sylwia / sytofala 26.12.2011 11:15
znów kolorowo :)
M-W 26.12.2011 10:51
pyszne
Monika111 26.12.2011 10:46
Fajnie się prezentują :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak