Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z jajem i pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z jajem i pieczarkami

Na farsz:
5 jaj
1/2 pęczka nać pietruszki
250g pieczarki
2 łyzki oliwy
1 mała cebula
sól,pieprz wg.uznania
Na naleśniki:
250 ml mleko 2%
1 i 1/2 szklanka mąki - można więcej jak ciasto za rzadkie
2 jajka
pół lyżeczki soli
1 duża łyżka oleju
1 szklanka woda mineralna (średnio gazowana)
Dodatkowo olej do smażenia

Smażymy nalesniki wg. mojej receptury lub własnej. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki.Cebulę kroimy w kosteczkę. Pietruchę myjemy-osuszamy i siekamy drobno..Jajka gotujemy na twardo-obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę (ja robie to za pomocą kółeczka do warzyw) Na patelni z odrobiną oleju podsmażamy cebulkę wraz z pieczarkami.Przekładamy do miski,dodajemy posiekaną natkę,dwie łyżki oliwy i porządnie doprawiamy żeby nie było za mdłe-mieszamy. Na usmażone wcześniej nalesniki wykładamy porcję farszu, zawijamy jak na zdjęciu. Gotowe podpiekamy z obu stron na zołty kolor i podajemy :)

Smacznego . . . . .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 06.11.2012 18:24
Pycha.
caralajna 18.01.2012 22:39
smacznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak