Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki mięsno grzybowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
pieczarki 1/2 kg
ryż 1 szkl
jajko
oliwa
kapusta biała 1 szt
sól
pieprz
przyprawa w płynie

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki mięsno grzybowe

Ryż gotujemy w osolonej wodzie .Odcedzamy i studzimy . Do zimnego ryzu dodajemy mięso mielone .Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce duże oczka .Podsmażamy na oleju ,doprawimy sola ,pieprzem . Usmażone zimne wkładamy do ryżu z mięsem . Mieszamy dokąłdnie doprawiając pieprzem i przyprawą w płynie .Dodajemy jajko i wyrabiamy masę . Kapustę gotujemy odrywając kolejne liście . Do lisci nakładamy farsz i zawijamy .Układamy ciasno w brytwance .zalewamy bulionem i gotujemy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owocówka 26.12.2011 10:04
smaczne
iwa643 26.12.2011 08:08
Można podac z sosem pomidorowym ,grzybowym lub roztopionym masłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak