Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

\"niezły pasztet\"

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 60 dag
łopatka bez kości 40 dag
wątróbka 20 dag
boczek wędzony 10 dag
cebula 1
grzyby suszone 2 szt
olej 3 łyżki
jajko 2
śmietana kremowa 30% 1/2 szkl
kajzerka 1/2
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2 łyzeczki
sól
pieprz
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: \"niezły pasztet\"

mięsa,warzywa,grzyby włożyć do brytfanki dodać liść laurowy,tymianek,ziele ang,pieprz ziarnisty.Przykryj i duś na średnim ogniu ok 1,5godz.Wyjmij przyprawy,dodaj kajzerke i poczekaj aż wchłonie płyn.Przestudzone mięsa zmielić 2x.Do masy dodać kremówkę,jajka połowę żurawin.Doprawić solą i pieprzem i gałką muszk.Formę wyłozyć plastrami boczku tak aby wystawały z formy.Wyłozyć połowę masy .Posypać żurawiną i wyłozyć resztę masy.Przykryć plastrami boczku.Piec w 190st ok 1,5 godz

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriko 10.02.2013 12:39
super
Krzysztof15 14.11.2012 17:19
pycha
Izabela/bella81 02.07.2012 22:33
musi być na prawdę "niezły" :)
safcia 30.05.2012 09:00
nie ma jak swoj pasztet
kasienka23 20.04.2012 22:01
najlepszy jest swojski pasztecik
iknbozka 02.03.2012 08:37
mniam
Ewa/kalapurtka 27.12.2011 14:23
pycha
Renia1 26.12.2011 15:04
zgadzam sie, domowy najlepszy!
iziona 26.12.2011 09:39
Faktycznie niezły
treonina 25.12.2011 21:47
domowy pasztet jest najlepszy!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak