Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe kieszonki z mięsem mielonym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna sztuka
mięso mielone 15 dkg
przyprawa do zup w płynie 1 łyżka
pieprz do smaku
sól do smaku
musztarda ostra 4 łyżeczki
cebula 1/2 sztuki
olej do smażenia
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe kieszonki z mięsem mielonym

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka podzielić na 4 porcje. Każdą rozbić tłuczkiem, leciutko posolić.
Krok 1 - Drobiowe kieszonki z mięsem mielonym foto
2
Mięso mielone wymieszać z przyprawą w płynie i pieprzem.
Krok 2 - Drobiowe kieszonki z mięsem mielonym foto
3
Każdą porcję kurczaka posmarować musztardą, na każdej ułożyć trochę mięsa i pokrojonej w piórka cebuli.
Krok 3 - Drobiowe kieszonki z mięsem mielonym foto
4
Złożyć na pół, spiąć wykałaczkami, kłaść na rozgrzany olej i posypać z obu stron przyprawą do kurczaka.
Krok 4 - Drobiowe kieszonki z mięsem mielonym foto
5
Smażyć na rumiano z obu stron.
Krok 5 - Drobiowe kieszonki z mięsem mielonym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 22.08.2013 21:11
Ależ to musiało być pyszne.
Sylwia56
Sylwia56 14.06.2012 21:04
fajne
safcia 24.05.2012 10:48
uwielbian kurczaka
Jolanta_P-S 26.12.2011 17:18
Lubię tak przygotowane mięso
ziutula
ziutula 26.12.2011 01:22
lubię taki drób...
Agnieszka_B 25.12.2011 21:05
Apetyczne mięsko!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak