Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztetowa w cieście naleśnikowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
mąka pszenna 4 łyżki
mleko 1/2 szklanki
olej 5 łyżek
sól 1 szczpta
pieprz 1 szczpta
ketchup 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztetowa w cieście naleśnikowym

Pasztetową należy pokroić w grubsze krążki. Zrobić ciasto naleśnikowe (jajko roztrzepać, dodać mąkę i mleko dokładnie wymieszać do powstania ciasta naleśnikowego). Dodać sól i pieprz do smaku. Na rozgrzaną patelnie z dodatkiem oleju układać obtoczone w cieście krążki pasztetowej. Zasmażyć z obu stron. Można udekorować ketchupem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 02.07.2012 19:35
dobre
Edyta14
Edyta14 01.07.2012 15:02
super przepis
adam1f 31.01.2012 20:22
dobre
fictor123 19.01.2012 01:36
mniam
fictor123 19.01.2012 01:36
mniam
Norgiusz 19.01.2012 01:08
pycha
cooleczka 01.01.2012 18:40
ciekawi mnie smak
Ewa/kalapurtka 27.12.2011 14:22
pycha
halina17 25.12.2011 21:08
smaczna tak przyrządzona pasztetowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak