Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki w sosie cebulowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 30 dkg
jajko 1 sztuka
cebula 2,5 dużej sztuki
czosnek 2 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
kostki mięsne 2 sztuki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
mąka do obtoczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki w sosie cebulowym

Kroki postępowania

1
2 cebule pokroić w kostkę, zrumienić na oleju.
Krok 1 - Pulpeciki w sosie cebulowym foto
2
Dodać do nich kostki mięsne, zalać 2 szklankami wody i zagotować. Gotować pod przykryciem ok. 10 minut.
Krok 2 - Pulpeciki w sosie cebulowym foto
3
Mięso wymieszać z pokrojoną w kostkę połową cebuli, jajkiem, bułką tartą, solą i pieprzem. Z mięsa formować niezbyt duże kulki, obtaczać je w mące, kłaść na rozgrzany olej, lekko je zrumienić.
Krok 3 - Pulpeciki w sosie cebulowym foto
4
Pulpeciki przełożyć do sosu i gotować razem jeszcze ok. 15 minut.
Krok 4 - Pulpeciki w sosie cebulowym foto
5
Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w 1/2 szklanki zimnej wody, zagęścić nią sos.
Krok 5 - Pulpeciki w sosie cebulowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 07.02.2014 07:19
Musiały być pyszne :)
Weronika_eM 07.01.2012 15:24
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak