Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cukinia nadziewana warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinie małe 4
żółty ser 200 g
cebule 2
papryki 3
pomidory 4
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
oliwa 4 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: cukinia nadziewana warzywami

cukinie obrać, zblanszować, ostudzić i włożyć do natłuszczonego naczynia. Papryki umyć, przekroić na pół i usunąć nasiona. Cebule obrać ze skórki. wszystkie warzywa pokroić w kostkę. Cebule zeszklić na tłuszczu, dodać paprykę , miąższ cukinii oraz pomidory. Dusić kilka minut. Doprawić czosnkiem, ziołami prowansalskimi, tartą bułką solą i pieprzem. przygotowanym farszem napełnić łódeczki, posypać bazylią i żółtym serem. piec 20 min. w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak