Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kulki miodowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 250 g
drożdże 20 g
cukier kryształ 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: kulki miodowe

drożdże zalać ciepłą wodą, wymieszać. Mąkę wymieszać z solą i połączyć z drożdżami. Całość wyrobić aż powstanie gładkie ciasto. Przykryć i odstawić je na 2 godz. w ciepłe miejsce. Do garnuszka wlać 150 ml płynnego miodu, wsypać cukier i dodać wodę. Wymieszać i gotować na małym ogniu ok. 5 min. w głębokim naczyniu rozgrzać olej, formować kuleczki z ciasta i smażyć na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak