Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety w sosie grzybowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 2 szklanki
jajko 1 sztuka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
mąka kukurydziana 3 łyżki
bułka czerstwa 1 sztuka
podgrzybki 5 dag
pieczarki 5 dag
cebula 1 sztuka
rosół 1 szklanka
mąka 1 łyżka
śmietana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety w sosie grzybowym

Najpierw przygotować kotlety. Ugotować kasze na gęsto,ostudzić. Do ostudzonej kaszy dodać jajko,szczyptę soli i pieprzu oraz bułkę wcześniej namoczoną i wyciśniętą oraz mąkę.Wszystko wymieszać.Uformować kotlety.Obtaczać w mące pszennej.Smażyć z obu stron. Sos grzybowy Podgrzybki ugotować.Pieczarki i obgotowane podgrzybki podsmażyć z cebulą pokrojoną w kostkę,dodać mąkę,wymieszać.Następnie przyprawić do smaku i wlać rosół-chwilę poddusić.Na koniec dodać łyżkę śmietany i ponownie wymieszać.Kotlety polać sosem.Ogórka pokroić w plasterki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 23.07.2012 07:00
pycha
Wiesława1 29.06.2012 14:48
pycha
gosia561 27.02.2012 11:40
mniam, super
Adamorek 19.01.2012 00:16
lubię z sosikiem
Dorian 08.01.2012 11:24
pycha
Justyna Jussstiii 28.12.2011 10:21
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak