Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z kaszy jęczmiennej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 5 sztuk
marchewka 1 sztuka
ogórki kiszone 2 sztuki
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
jajko 2 sztuki
sól 1 szczypta do smaku
pieprz 1 szczypta do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
kasza jęczmienna 2 ugotowana

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z kaszy jęczmiennej

Kaszę, ziemniaki, marchewkę najpierw ugotować i ostudzić. Ziemniaki, marchewkę, cebule, czosnek, ogórki przekręcić przez maszynkę. Wymieszać. Dodać jajka, kaszę, bułkę tartą, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Przełożyć do formy posmarowanej tłuszczem. Wygładzić powierzchnię. Piec od 35-40 min w 180 stopniach. Po upieczeniu ostudzić. Podawać z sałatką lub szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 01.01.2014 19:49
musze sprobowac
malcik111 21.06.2012 09:14
a własnie się zastanawiałam co mozna z kaszy zrobić, bo a tylko na krupnik wykorzystywałam, dzięki
Ela15 27.05.2012 19:57
ciekawy
cooleczka 15.05.2012 21:55
dla mnie nowość :)
kriso 26.12.2011 13:12
pychota
caralajna 25.12.2011 21:30
zdrowy pasztet, podoba mi się ten przepis, dzięki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak