Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kokosanki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 4 sztuki
cukier 1/2 szklanki
wiórki kokosowe 30 dag
esencja cytrynowa 4 krople
lukier 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kokosanki

Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i esencję cytrynową ciągle ubijając. Do masy dodać wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać. Na papier do pieczenia wykładamy porcję łyżki stołowej. Piec w temperaturze 160 stopni. Po upieczeniu i wystudzeniu można polać lukrem do smaku i dekoracji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 14.06.2016 20:59
smaczne ciasteczka
aga130982 26.12.2011 12:33
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak