Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik z kruszonką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki
masło
cukier wanilinowy
jajko
proszek do pieczenia
cukier
jabłka
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik z kruszonką

Mąkę i masło posiekać na stolnicy. Dodać cukier wanilinowy, żółtka i proszek do pieczenia. Zagnieść. Połowę ciasta rozłożyć na wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą blasze. Na to zetrzeć jabłka na tarce z dużymi oczkami. Posypać cukrem i cynamonem. Następnie ubić pianę z białek, stopniowo dodając 20 dag cukru. Wyłożyć na ciasto. Na wierzch posypać okruszkami z drugiej połowy ciasta. Piec do zarumienienia w temp. ok 120\' C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriko 11.04.2012 07:57
super ciasto
Ewelina38 22.02.2012 14:05
pysznie wygląda
RenataZ-et 10.02.2012 21:17
moje ulubione ciasto :)
ziutula
ziutula 02.01.2012 05:45
lubię różne wersje szarlotek...
Luki 28.12.2011 10:42
pyszności
Wiesława1 25.12.2011 21:41
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak