Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Crumble jabłkowo-zurawinowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1,5 kg
margaryna 1/2 kostki
cukier 1/2 szklanki
cukier waniliowy 1 łyżka
cynamon 1 łyżeczka
mąka 3/4 szkl
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Crumble jabłkowo-zurawinowe

Wszystkie składniki kruszonki wkładamy do miski i kruszymy palcami, aż do uzyskania niewielkich apetycznych grudek.
Nasypałam kruszonki na dno natłuszczonej formy do tarty, na to położyłam pokrojone kawałki jabłek wymieszane z suszoną żurawiną i przysypałam resztą kruszonki. Wstawiłam do piekarnika na 220 C na około pół godziny, do zrumienienia się kruszonki.
Bardzo dobrze smakuje na gorąco z lodami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 26.01.2013 16:34
dla mnie też pyszności:)
misia53 14.11.2012 15:27
na takie coś się piszę
Izabela28 26.06.2012 08:26
pyszności:)
pacpaw 26.12.2011 21:56
fajowe
agnieszka137 25.12.2011 23:37
pychotka:)
sylwia / sytofala 25.12.2011 16:25
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak