Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane bułeczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 2 sztuki
pieczarki 20 dag
ser żółty 10 dag
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
natka pietruszki 1 natka
masło 2 łyżki
papryka konserwowa 3 plasterki
jajko ugotowane na twardo 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane bułeczki

Kroki postępowania

1
Kajzerki przeciąć na pół, wyjąć miąższ, wydrążone wnętrza lekko posmarować masłem roślinnym.
Krok 1 - Nadziewane bułeczki foto
2
Posiekać obraną cebulę, przesmażyć na maśle roślinnym, dodać starannie umyte, drobno posiekane pieczarki. Przyprawić solą, pieprzem, dodać drobno posiekaną natkę. Wymieszać, podsmażyć. Po zdjęciu z ognia dodać posiekane jajko i rozdrobniony miąższ z bułek. Farsz nałożyć do wydrążonych połówek bułek. Posypać serem i natką pietruszki.
Krok 2 - Nadziewane bułeczki foto
3
Włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać, aż ser się rozpuści. Po wyjęciu z piekarnika bułki ozdobić kawałkami papryki i pietruszką. Podawać gorące.
Krok 3 - Nadziewane bułeczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena67 25.12.2011 18:09
Mniam
sylwia / sytofala 25.12.2011 16:22
smaczne i proste
Anna146 25.12.2011 15:26
szybka kolacja na ciepło - super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak