Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka po śląsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 8 sztuk
białko 3 sztuki
mleko 1 szklanka
mąka pszenna 3/4 szklanki
sól i pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka po śląsku

Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić wzdłuż na połówki. Z mleka i przesianej mąki przygotować ciasto gęstsze niż na naleśniki, doprawić do smaku solą i pieprzem, odstawić na pół godziny. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, delikatnie połączyć z ciastem. Połówki jaj maczać w cieście i smażyć na złoty kolor, najlepiej w dołkownicy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 05.11.2011 14:17
fajne !
Iwona51
Iwona51 13.05.2011 09:52
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak