Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z powidłami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
drożdże 5 dag
żółtko jajek 3 sztuki
margaryna 15 dag
mąka ok. 50 dag
mleko 600 ml
cukier 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z powidłami

W ponad połowie ilości mleka rozpuścić drożdże. Później dodać jajka, żółtka, cukier i resztę mleka. Dodać później tyle mąki, ile ciasto zabierze. Wyrobić wszystko. Później odstawić w ciepłe miejsce. Ciasto wyciągnąć, rozwałkować, pociąć na trójkąty, z których podstawa będzie mniejsza a boki ok. 3 razy większe. Takie trójkąty posmarować powidłami. Zwijać w rogaliki. Dać na wysmarowaną brytfannę i piec ok. 35-40 minut w 180 st. Po wyjęciu ostudzić. Można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 16.11.2012 08:12
smaczne i ładne
Anna152 27.02.2012 16:32
mniammmmmmm
gosia47-47 12.02.2012 09:06
fajne
fictor123 05.02.2012 09:34
super
fictor123 05.02.2012 09:34
super
Justa32 03.02.2012 22:22
pyszniutkie
Kate131 02.01.2012 09:17
uwielbiam takie
barbara11561 01.01.2012 22:14
pyszne
karolina1869 29.12.2011 17:39
apetyczne
pioge7 26.12.2011 10:22
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak