Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszona rzodkiewka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rzodkiewka 1 kg
czosnek 1 główka
koper 1 pęczek
sól kamienna 1,5 łyżki
liść chrzanu

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszona rzodkiewka

Do słoików ułożyć po liściu czosnku oraz po gałązce koperku. Czosnek obrać, włożyć do słoików po 2 ząbki. Rzodkiewki umyć i poukładać w słoikach. 1,5 litra wody wymieszać z solą, zalać rzodkiewki. Zakręcić, odstawić na co najmniej 2 tygodnie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakoszek 19.07.2013 12:24
ciekawy pomysł
mirosława4 02.03.2013 14:08
bardzo ciekawy pomysł na marynowanie bądź kiszenie rzodkiewki :)
barbara11561 15.11.2012 11:00
Na pewno chodzi o liście chrzanu,ale pomysł super,pierwszy raz słyszę o tym.Warto wypróbować:)
RenataZ-et 17.05.2012 11:41
zaciekawił mnie przepis
Wacław 11.03.2012 11:57
fajny przepis,ciekawy jestem smaku !
Anna138 02.03.2012 21:09
Ciekawy przepis
IKrakowianka 27.12.2011 23:41
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak