Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń z mięsa mielonego

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1/2 kg.
bułka czerstwa 1 szt.
mleko
jajko 2 szt.
sól i pieprz
cebula 1 szt.
oliwa
koncentrat pomidorowy 1 słoik
woda 1/2 l.

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń z mięsa mielonego

mięso jeśli mamy niezmielone to umyć i zemleć bułkę namoczyć w mleku dodać do mięsa cebulę obrać pokroić w kostkę dodać do mięsa wbić jajka przyprawić solą i pieprzem do smaku i wyrobić na jednolitą masę uformować kulę na patelni rozgrzać oliwę i włożyć na rozgrzany tłuszcz upiec z każdej strony na rumiano dodać koncentrat pomidorowy podlać wodą lub bulionem i gotować do miękkości wyjąć wystudzić i pokroić na plastry,z powstałego płynu przygotować sos,podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 24.06.2012 01:04
smaczna
Hanna11 07.01.2012 18:01
interesujący przepis
MAR3STA 26.12.2011 13:35
wspaniałe mięsko
pioge7 25.12.2011 09:48
fantastyczna
Ewa6274879 24.12.2011 23:45
gotowana pieczeń - ciekawy przepis ;)
agnieszka137 24.12.2011 23:44
super ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak