Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jeżyki z mielonego mięsa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielone mięso 1/2 kg
czosnek 1 ząbek
jajko 2
sól
orzeszki ziemne 20 dag
marynowane minicebulki
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
korniszony

Przepis i sposób przygotowania na: Jeżyki z mielonego mięsa

Kajzerkę namoczyć, odcisnąć. Czosnek posiekać. Razem z kajzerką dodać do mielonego, wbić jajka, przyprawić solą i przyprawą do mielonego, wyrobić. Orzeszki posiekać. Z masy uformować kulki, obtoczyć w orzeszkach. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Piec 15 minut w temp. 200 stopni C. W każdą kulkę wbić wykałaczkę z korniszonem i cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula99926 27.06.2012 09:45
ładnie się zapowiadają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak