Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stefanka bez piecznia

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 LITR
masło 3/4 kostki
cukier 3/4 szklanki
kakao 2 łyżki
kasza manna 1 szkl
herbatniki 36 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Stefanka bez piecznia

herbatniki układamy na blaszcze, w garnku rozpuszczamy masło, mleko, kakao i cukier podgrzewamy do momoentu aż masło i cukier się rozpuści. Dodajemy kaszę mannę i gotujemy aż do zgęstnienia, mieszamy. ściagamy z ognia dodajemy aromat śmietankowy i mieszamy. Masę wykładamy na herbatniki i przykrywamy 2 warstwą herbatników :) pozostawiqamy do zastygnięcia w lodowce na 24 h

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 02.04.2013 15:08
smaczny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak