Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w zalewie octowej.

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp
mąka
sól
tłuszcz do smażenia
woda 4 szklanki
ocet 1 szklanka
cukier 2 łyżki
sól 1 łyżka
cebula 3-4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w zalewie octowej.

Karpia solimy,obtaczamy w mące i smażymy na tłuszczu. Składniki na zalewę zagotowujemy z dodatkiem pokrojonej cebuli. W słoiku przekładamy na przemian cebulkę z zalewą i karpia. Zostawiamy w lodówce na kilka dni i gotowe :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 06.06.2012 17:14
pycha! robię podobnie! naprawdę polecam!
safcia 27.05.2012 20:21
podobne robie ale inne rybki
sylwia / sytofala 24.12.2011 21:22
intrygująca zalewa :L)
Magdalena67 24.12.2011 15:29
Nie próbowałam w takiej zalewie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak