Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z wątróbek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 10 dag
wątróbka drobiowa 40 dag
smalec 3 dag
masło lub margaryna 10 dag
mleko 1/2 szklanki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
Imbir mielony Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat - -
grzyby suszone 2 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z wątróbek

Grzyby starannie wymyć, namoczyć w wodzie z dodatkiem mleka, a następnie ugotować je do miękkości, wywar odparować do 4 łyżek. Cebulę pokroić w plasterki i udusić na smalcu, podlewając wodą. Pod koniec dodać pokrojone wątróbki i dusić jeszcze 10 min. Wątróbki z cebulą po ostudzeniu zmielić 3 razy, dodać wywar grzybowy, masło i po szczypcie przypraw. Starannie wymieszać, doprawić do smaku, włożyć do miseczki, schłodzić. Podawać do smarowania ciemnego pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara55 06.10.2010 15:45
taki pasztet to dobra rzecz
aga130982 04.09.2010 09:46
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak