Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijne uszka:)

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
mąka ok. 2 szklanki
mleko 2% ok. 250 ml
masło 1/3 kostki
cebula 1 szt
grzyby suszone 20 gr

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijne uszka:)

Farsz: Namoczyć suszone grzyby całą noc, potem ugotować. Usmażyć pieczarki na maśle. Przekręcić grzyby z pieczarkami i ponownie podsmażyć na maśle z drobno posiekaną cebulką. Przyprawić solą pieprzem i magi.

Ciasto: Przesiać mąkę dodać szczyptę soli i mleko(tyle ile mąka zabierze), wszystko zagnieść.

Uszka: Ciasto rozwałkować na cienki placek, małą literatką wyciskać kółka, następnie nakładać farsz i sklejać małe pierożki Rogi pierożków skleić. Uszka wrzucić do wrzątku, gotować na wolnym ogniu po wypłynięciu ok. 5min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa95 26.12.2011 09:50
pewnie, że tak! :)
Ewa6274879 24.12.2011 12:30
pracochłonne, ale w Wigilię obowiązkowe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak