Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świąteczne roladki z szynki nadziewane pieczarkami .

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mieso szynka 1 kg
cebula biała 1 szt
Sól ziołowa jodowana Prymat
ziarenka smaku
soser
mąka
oliwa 3 łyżki
kostka wieprzowa 1 szt
pieczarki 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczne roladki z szynki nadziewane pieczarkami .

Kupujemy ładną szynkę i kroimy ją w plastry . Plastry rozbijamy tłuczkiem jak schabowe. Posypujemy ziarenkami smaku .Pieczarki obieramy kroimy w słupki ,cebule kroimy w piórka . Na rozbite mięsko kładziemy 3-4 słupki pieczarka i parę piórek cebuli zawijamy i spinamy wykałaczką .Wierzch solimy solą ziołową .Obtaczamy w mące . Smazymy w brytwance .Gdy się zarumienią z dwóch stron podlewamy je wodą z bulionem wieprzowym . Dusimy do miękkości .Pod koniec dodajemy sosier i jeszcze chwile dusimy ,az sos zgęstnieje.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gabriela7 25.12.2011 08:02
super
jolita 24.12.2011 11:38
faj
Anna146 24.12.2011 10:23
super pomysł na świąteczny obiad
BernadettaP 24.12.2011 10:09
pyszne :)
Emilia22 24.12.2011 09:47
pyszności
gosia47-47 24.12.2011 09:42
świetne danie i świetna miseczka :D
pioge7 24.12.2011 07:41
świetne
iwa643 24.12.2011 07:14
Można do sosu dodać pozostałe z nadzienia pieczarki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak