Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kaszą gryczaną

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 3 szklanki
jajko 1 sztuka
sól szczypta
Farsz:
kasza gryczana 30 dag
ser biały 30 dag
cebula 2 sztuki
sól
pieprz
woda 3/4 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kaszą gryczaną

Kroki postępowania

1
Kaszę gryczaną gotujemy na sypko, dodajemy podsmażoną na maśle cebulkę. .
Krok 1 - Pierogi z kaszą gryczaną foto
2
Do kaszy dodajemy ser biały. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku.
Krok 2 - Pierogi z kaszą gryczaną foto
3
Ciasto przygotowujemy z podanych składników. Rozwałkowujemy, wykrawamy krążki i nadziewamy je farszem.
Krok 3 - Pierogi z kaszą gryczaną foto
4
Pierożki gotujemy w osolonej wodzie. Podajemy polane masełkiem.
Krok 4 - Pierogi z kaszą gryczaną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 25.12.2011 18:10
musze zrobic, bo slyszalam, ze sa pyszne
owocówka 25.12.2011 10:23
mniam
Agnieszka_B 24.12.2011 23:01
Jakoś nigdy nie mogłam się przekonać do pierogów z kaszą... A szkoda:)
stokrotka 24.12.2011 22:16
fajne
suzana 24.12.2011 15:40
muszę wypróbować
Magdalena67 24.12.2011 15:26
A ja jeszcze takich nie jadłam
BernadettaP 24.12.2011 10:05
Bardzo lubię takie pierogi :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak