Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mój świąteczny \"groch z kapustą\"

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby suszone 1,5 litr
masło 300 gram
fasola 1,5 kg
kapusta biała 3 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Mój świąteczny \"groch z kapustą\"

Fasolę zalewamy wodą i moczymy conajmniej przez noc. Gotujemy w wodzie w jakiej się moczyła aż nie zmięknie. Grzyby moczymy w wodzie,wystarczy kilka godzin,później gotujemy około godzinę. Z wywaru polecam zrobić zupę grzybową: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/186956/zupa-z-suszonych-grzybkow.html

Kapustę kroimy drobno i gotujemy. Grzyby po ugotowaniu drobno kroimy.
Wszystkie składniki łączymy i dobrze mieszamy. Na gorące kroimy kawałki masła i kładziemy.Mieszamy aż masło się nie stopi. Najlepiej odczekać conajmniej 2 godziny aż wszystko się \"przegryzie\".
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

usmiech 15.03.2012 09:44
fajne
adam1f 09.01.2012 16:03
dobre
adam1f 09.01.2012 16:03
dobre
Robert10 24.12.2011 11:29
pyszny
BernadettaP 24.12.2011 10:10
Też robię z fasolką :)
owocówka 24.12.2011 09:44
mniam
treonina 24.12.2011 00:12
wygląda apetycznie!
Magdalena67 23.12.2011 23:34
ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak