Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babki Wielkanocne

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
cukier 3/4 szklanki
olej 0,5 szklanki
mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczana 4 łyżeczki
proszek do pieczenia 2 łyżki
cukier wanilowy 1 opakowanie
kakao 2 łyżki
lukier 5 łyżek
perełki 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Babki Wielkanocne

Jajka utrzeć z cukrem a następnie połączyć z pozostałymi składnikami tak aby otrzymać jednolitą masę.Odlać 1/2 część ciasta, dodać do niej kakao i wymieszać . Blachy do babek posmarować margaryną i obsypać bułką tartą lub kaszą manną.Do jednej blachy wlać jasne ciasto można dodać rodzynki,a do drugiej ciemne ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C i piec około 35-40 minut. Po upieczeniu ostudzić i posypać cukrem pudrem lub polukrować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 01.01.2012 05:56
mniam
Anna152 01.01.2012 05:56
mniam
agnieszka137 23.12.2011 23:31
gdy przyjdą Święta Wielkanocne na pewno wypróbuje =)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak