Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa mleczna jabłkowo-cynamonowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 400 ml
jabłka 2 sztuki
cynamon Prymat 10 g
słonecznik łuskany 20 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa mleczna jabłkowo-cynamonowa

Jabłka pokroić w kostkę (jeśli ktoś woli można obrać). Podgrzać w mikrofalówce ok 5 min i odlać sok który z nić wypłynie. Mleko zagotować z cynamonem. Dorzucić jabłka i gotować na małym ogniu aż mleko zgęstnieje. Na koniec dodać słonecznik.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak