Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos staropolski

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso 1 kg
Liść laurowy suszony Prymat 4
ziele ang 10 szt
sól
pieprz
grzyby suszone kilka szt
kapusta kiszona 2 kg
kapusta 1 świeża

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos staropolski

Świeżą kapustę poszatkować, kapustę kiszoną pokroić, włożyć do garnka.

Mięso pokroić w drobną kostkę, dodać do kapusty.

Do garnka dodać również suszone grzyby i wszystkie przyprawy.

Zalać dwoma szklankami wody i zacząć gotować.

Wymieszać i wszystko gotować ok 2 godzin. Wynieść przykryty garnek z kapustą na balkon, lub schłodzić i wstawić do lodówki.

Następnego dnia, bigos również gotować 2 godziny i wynieść na balkon.

Trzeciego dnia gotujemy ostatnie 2 godziny i bigos jest gotowy do podania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 13.01.2012 11:15
dziękuję
Kasia89
Kasia89 12.01.2012 22:27
Wygląda bardzo wykwintnie- może być dobry:)
dorota20w 01.01.2012 16:48
dziekuję
Ewa95 01.01.2012 15:39
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak