Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czulent z fasolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pęczak 1000 g
fasola czerwona 1000 g
mięso wołowe 1000 g
czosnek 1
cebule 5
jajko 4

Przepis i sposób przygotowania na: czulent z fasolą

fasolę namoczyć na noc wodzie ziarnami kminku. Cebulę obrać, posiekać i przesmażyć na tłuszczu. Mięso umyć, pokroić w kostkę, wrzucić do smażącej się cebuli i trzymać na ogniu kilka minut. Doprawić pieprzem i solą. W dużym garnku układać warstwami fasole, mięso i podzielony na ząbki czosnek. Całość posypać pęczakiem a na wierzch wbić surowe jajka. Podlać niewielką ilością wody z moczenia fasoli i wstaw do piekarnika. pic w temp.160 stopni.Podawać z surówkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 23.12.2011 19:29
z tego co wiem to czulent zawsze robi się z fasolą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak