Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tagliatelle ze szpinakiem w sosie śmietanowo-parmezanowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron tagliatelle zielony 300 g
szpinak 200 g
parmezan do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: tagliatelle ze szpinakiem w sosie śmietanowo-parmezanowym

Makaron ugotować w wodzie z odrobina soli i oliwy.
Szpaniak podsmazyć na oliwie z ząbkiem czosnku. W miseczce przygotowac sos: 2 łyżeczki smietany, 1 łyżeczka jogurtu naturalnego, 1 żółtko, oregano, bazylia, sól.
Ugotowany makaron przełożyć do szpinaku. Połączyć, zdjąć z ognia, zalać sosem i szybko wymieszaać. Posypać obficie tartym parmezanem. Polecam!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 21.10.2012 13:33
smaczna
treonina 23.12.2011 18:11
pycha! :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak