Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

suppli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mozarella 200 g
ryż 100 g
cebula biała 1

Przepis i sposób przygotowania na: suppli

Zeszklić cebulę na oliwie, dodać ryż i smażyć 2 minuty. Wlać kieliszek wina i podgrzewać na małym ogniu aż odparuje. Dolewać rosół stopniowo ciągle mieszając aż ryż spęcznieje. Zdjąć garnek z ognia, dodać parmezan, sól i pieprz. Wbić jajko, zamieszać ostudzić. Formować kulki z ryżu, z kawałkiem mozarelli w środku, i panierować w bułce tartej. Smażyć w głębokim oleju partiami po kilka sztuk. Podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 27.12.2011 20:13
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak